Restauracja Santa Fe
Dodane przez Brazyl dnia

RESTAURACJA SANTA FE
( bistro & catering )
tel. 503 010 302 / 510 067 127
ul. Okopowa 70/106
91-849 Łódź
www.santa-fe.pl
e-mail :marta@santa-fe.pl

Rozszerzona zawartość newsa

Santa Fe Bistro & Catering
dysponuje ok. 200 – metrową powierzchnią restauracyjną doskonałą do organizacji różnego typu przyjęć okolicznościowych, w tym wesel.
Wielkość naszej sali pozwala nam na zorganizowanie wesel na maksymalnie 100 osób.
Proponujemy zorganizowanie przyjęcia przy tradycyjnych długich stołach lub przy okrągłych zasiadanych 10 – osobowych stołach.
Organizując wesela, gwarantujemy Państwu w cenie przyjęcia piękną i niepowtarzalną dekorację sali przy użyciu woali, balonów i kwiatów. Stworzymy niepowtarzalny klimat tego wyjątkowego wieczoru, dając Państwu 100% - ową gwarancję zadowolenia z naszych usług.

Cennik zorganizowania przez nas uroczystości weselnej uzależniony jest w głównej mierze od wybranej przez Państwa opcji menu. Wszystkie zaprezentowane tu potrawy możemy również dostarczyć w formie cateringowej w dowolnie wybrane przez Państwa miejsce, mamy również możliwość zapewnienia dekoracji i obsługi cateringowej każdej uroczystości weselnej.

I tak proponujemy:

przyjęcie z jednym ciepłym posiłkiem (główny dwudaniowy obiad), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami ; tego typu uroczystość przewidziana jest na 4h
– koszt 70 zł / osoba

przyjęcie z dwoma ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+ ciepłe danie podawane przed oczepinami), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami
- koszt 90 zł / osoba

przyjęcie z trzema ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+ ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami
- koszt 110 zł / osoba

przyjęcie z czterema ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+dodatkowe ciepłe danie+ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami
- koszt 130 zł / osoba

przyjęcie z pięcioma ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+dodatkowe ciepłe danie+ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach+ciepłe danie nad ranem), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami
-koszt 150 zł / osoba


Tylko u nas: TORT WESELNY z bitą śmietaną i owocami
GRATIS

 


Proponujemy również stworzenie dla dzieci do 12 roku specjalnego kącika zabaw: niższe krzesła i stoły, zabawki, tablica do rysowania itp. Dzieciom zostaną zaserwowane mniejsze porcje dań ciepłych, a ich stół będzie wyposażony bogato w słodycze i kolorowe napoje.

Stawka za dziecko w wieku 3 – 12 lat to 50% stawki osoby dorosłej. Dzieci do lat 3 GRATIS.


PRZYKŁADOWE MENU

Główne danie obiadowe
do wyboru jedna z zup i dwa rodzaje mięs, w przypadku opcji za 70 zł / osoba do wyboru jeden rodzaj mięsa
dania zaznaczone * dostępne tylko w opcji za 150 zł
dodatki do wyboru po jednym rodzaju
wybrany zestaw obiadowy przynoszony gościom w formie gotowych dań na osobnych talerzach lub każda z potraw na półmiskach do wyboru (200 ml zupy / osoba, 100 g mięsa / osoba)

I danie
rosół z makaronem domowym
zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
bulion z kluskami grzybowymi
krem z porów z grzankami

*zupa pieczarkowa z grzankami serowymi
*zupa krem z borowików
*francuska zupa cebulowa z grzanką

II danie
golonki wieprzowe z warzywami
udziec z kurczaka
pieczeń wieprzowa
schab z farszem pieczarkowym
pierś z drobiu w delikatnym sosie śmietanowym
wieprzowina po chińsku
eskalopki z indyka w sosie pesto
sznycel wieprzowy w sosie miodowym
kotlet schabowy panierowany w orzechach
kotlet szwajcarski
kurczak faszerowany szpinakiem z sosem pomidorowo – bazyliowym
filet z kurczaka z sosem pieczarkowym
klasyczny de Volaille
*warkocz z polędwicy wieprzowej z sosem kurkowym
*indyk pieczony w sosie miodowym z sezamem
*polędwiczki nadziewane oscypkiem i boczkiem
*kotlet drobiowy cordon bleu
*kurczak w migdałach lub w kokosie
*kaczka pieczona w sosie myśliwskim
*kaczka pieczona z jabłkiem
*polędwiczki wieprzowe w pieprzu
*pieczeń cielęca w sosie bazyliowym


Dodatki
frytki
ziemniaki z wody
ziemniaki opiekane
pure
kluski śląskie
ryż
*kulki ziemniaczane
*ziemniaki au gratine

bukiet surówek
warzywa blanszowane
buraczki zasmażane
młoda kapusta z koperkiem (sezonowo)

Deser
podawany po głównym obiedzie, porcja dla każdego z gości
jeden do wyboru

deser lodowy z owocami lub z bakaliami w polewie
puchar owocowy z lodami i bitą śmietaną
jabłko pieczone z żurawiną
mus jogurtowy z pomarańczami
*gruszka marynowana w czerwonym winie z lodami
*jabłko duszone w sosie waniliowym z lodami
*szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
*płonące lody
*tiramisu z czekoladą

Dania ciepłe
do wyboru w ilości odpowiadającej wybranej opcji cenowej
do każdego dania można wybrać jeden dodatek
wybrany zestaw obiadowy przynoszony gościom w formie gotowych dań na osobnych talerzach lub każda z potraw na półmiskach do wyboru (200 ml zupy / osoba, 100 g mięsa / osoba)

beef strogonoff
żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą w chlebku
barszczyk czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikami
szaszłyk wieprzowy
Golonka pieczona
biała kiełbasa pieczona w ziołach
karkówka pieczona
potrawka z kurczaka zapiekana w chlebku
ragout z indyka
pałki z kurczaka
zrazik wieprzowe
pierogi z kapustą i grzybami
pierogi z mięsem
flaczki wołowe w chlebku
chrust drobiowy w cieście piwnym
*grzyby leśne w sosie śmietanowym podane w chlebku
*wątróbka gęsia „fois gras” podana na szpinaku
*kaczka pieczona w sosie myśliwskim
*steak wieprzowy z salami
*roladka z kurczaka ze szpinakiem i szynką
*pierś z kurczaka grillowana podawana z żurawiną

Dodatki
frytki
ziemniaki z wody
ziemniaki opiekane
pure
kluski śląskie
ryż
pieczywo
*kulki ziemniaczane
*ziemniaki au gratine

bukiet surówek
warzywa blanszowane
buraczki zasmażane
młoda kapusta z koperkiem (sezonowo)

Słodki stół
kosze z owocami i słodyczami (cukierki czeko – nadziewane) oraz patery z ciastami podane na stole od początku uroczystości lub ustawione od początku imprezy w formie szwedzkiego stołu na przerwę kawową
dwa ciasta do wyboru

sernik z kruszonką
malaga z wiśniami
snikers
rafaello
makowiec
babka z bakaliami

Zimne zakąski
podane na stole od początku uroczystości na półmiskach (jeden półmisek danego rodzaju zakąski na 10 osób, a przy stołach zasiadanych jeden półmisek danego rodzaju zakąski na stole) lub podane od początku imprezy na osobnym szwedzkim stole
ilość rodzajów zimnych zakąsek zależna od wybranej opcji cenowej i tak:

przy cenie 70 zł / osoba – do wyboru 2 rodzaje zimnych zakąsek
przy cenie 90 zł / osoba – do wyboru 3 rodzaje zimnych zakąsek
przy cenie 110 zł / osoba – do wyboru 4 rodzajów zimnych zakąsek
przy cenie 130 zł / osoba – do wyboru 5 rodzajów zimnych zakąsek
przy cenie 150 zł / osoba – do wyboru 6 rodzajów zimnych zakąsek

półmisek wędlin (salami, szynka, polędwica, baleron)

schab lub ozorki w galarecie

półmisek serów (tradycyjne, pleśniowe)

półmisek mięs pieczonych (schab pieczony ze śliwką i
brzoskwinią, Kaczka w brzoskwiniach, rolada z kurczaka, karczek w jabłkach)

pasztety mięsne (pasztet wieprzowy z żurawiną, pasztet drobiowy z wątróbką i zielonym pieprzem, pasztet z indyka z suszonymi owocami)

plater ryb wędzonych (łosoś wędzony z twarogiem, pstrąg wędzony,
węgorz wędzony, halibut)

rozmaitości śledziowe (śledź z rodzynkami cebulką,
śledź pod pierzynką, koreczki śledziowe)

Szynka konserwowa w ziołach
(aromatyczny twaróg ziołowy owinięty plasterkiem szynki)

faszerowane pomidorki

Jajka faszerowane
(wykwintne pasty pieczarkowa, paprykowa podana na połówce jajka)

Pieczarki faszerowane
(delikatne pieczarki wypełnione farszem i zapieczone)

*roladki z polędwiczek ze śliwkami, z grzybami (podawane z sosem chrzanowym)

*pomidorki faszerowane szynką
*gniazda z boczkiem ze śliwkami

*jabłka z farszem ze śledzia

*tuńczyk w miseczkach cytrynowych



Sałatki
podane na stole od początku uroczystości w misach (jedna misa danego rodzaju sałatki na 10 osób, a przy stołach zasiadanych jedna misa danego rodzaju sałatki na stole) lub podane od początku imprezy na osobnym szwedzkim stole

ilość rodzajów sałatek zależna od wybranej opcji cenowej i tak:
przy cenie 70 zł / osoba – do wyboru 1 rodzaj sałatki
przy cenie 90 zł / osoba – do wyboru 2 rodzaje sałatki
przy cenie 110 zł / osoba – do wyboru 3 rodzaje sałatek
przy cenie 130 zł / osoba – do wyboru 4 rodzaje sałatek
przy cenie 150 zł / osoba – do wyboru 5 rodzajów sałatek

sałatka meksykańska z makaronem
sałatka grecka
sałatka capriciosa
sałatka ze świeżych warzyw
sałatka z tuńczyka
sałatka owocowa
sałatka pieczarkowa
sałatka jarzynowa
*sałatka z grillowanym kurczakiem
*sałatka salami
*sałatka z wędzonym serem i szynką

Pieczywo, masło
na stołach od początku uroczystości, uzupełniane przez obsługę w miarę konieczności

Napoje
kawa i herbata bez ograniczeń donoszone na życzenie prze kelnerów lub w warnikach na osobnych stołach
zimne napoje: pepsi / woda mineralna / soki na stołach bez ograniczeń, donoszone w razie potrzeby przez kelnerów

Wiejski stół
w postaci szwedzkiego stołu, gotowy od początku uroczystości, zamawiany za dodatkową opłatą – 700 zł

wiejska szynka z kością
kiełbasa czosnkowa
kaszanka wiejska
czarne tradycyjne
salcesony biały i czarny
smalec wiejski
ogórki kwaszone
grzybki marynowane
chrzan i ćwikła
bochny chleba wiejskiego


RESTAURACJA SANTA FE
( bistro & catering )
tel. 503 010 302 / 510 067 127
ul. Okopowa 70/106
91-849 Łódź
www.santa-fe.pl
e-mail :marta@santa-fe.pl